meniu

Sunday, October 13, 2019

Vacanța într-o ceașcă de cafea...cu lapte

 Câte din poveștile voastre de vacanță încep cu "Am băut o cafea buna în ....", "Eram la o cafea pe bulevardul X/ piațeta Y", "Și ne-am oprit la un cappucino și ....". Nu am niciun dubiu că pentru cei mulți dintre noi cafeaua face parte din ritualul zilnic. E acolo din primele ore ale dimineții, ne dă un boost de energie când dupa prânz ne prinde o ușoară amorțeală, reînnoadă și condimentează discuțiile cu prietenii pe care nu i-ai mai văzut de mult, iar în vacanțe, chiar dacă nu vine cu noi în bagaj, ne așteaptă la sosire gata să deschidă noi drumuri și să ne fie alaturi în aventură. 

Povestea cafelei este ea însăși o călătorie, pornită în Etiopia, continuată prin Yemen, Mecca, Medina, iar mai apoi spre Cairo, Bagdad, Alep și Istanbul. Acolo s-a odihnit nițel ca într-un resort de 5stele din care nu mai vrei să pleci. A călătorit mult, a depășit provocări, dar cum fiecare bibliografie parcă e incompletă fără o poveste de dragoste, în cazul cafelei dragostea adevărată a venit odată cu sosirea în Europa, unde a întalnit laptele, un Făt Frumos pe care l-a supus la diferite probe, doar ca să se asigure că el e alesul inimii (sau mai bine zis al boabelor proaspete de cafea).


Laptele accentuează unele cafele, pe altele le domoleşte, le dă o notă catifelată, prietenoasă, tocmai bună pentru a sta la poveşti. Și de aici a început nebunia - cafe au lait, latte machiatto, cappucino, flat white, freddo, cortado, ca phe sua da...o varietate de cafele, zeci de combinații și de gusturi care au traversat și cucerit meridiane. Fără dubiu, lapte peste cafea înseamnă o explozie de oportunități, o altă lume, tangenţială cu cea a cafelei, iar fiecare are rețeta lui preferată (calibrată în urma a zeci și zeci de experimente mai mult sau mai puțin reușite) pe care și-ar dori-o replicată oricând are poftă de o cafea pentru sufletul său.
Sursa

Noroc că, odată cu trecerea timpului tehnologia a învățat că, pentru a intra în casele oamenilor, e necesar să le împărășească pasiunile, să le fie alături în momentele grele și  să le ofere încredere, prin stabilitate - iar pentru un moment cu aromă de cafea asta se traduce prin maximă precizie, aceeași aromă, intensitate și savoare de fiecare dată, dar și flexibilitate atunci când îți dorești o mică doză de ceva nou.

Espressorul automat Philips a înțeles exact asta, așa că personalizare la o atingere de buton este misiunea sa declarată. Iar dacă la începutul poveștii de iubire cafeaua la ibric se întâlnea cu laptele proaspăt muls, acum seva boabelor proaspăt râsnite se întâlnește cu spuma de lapte fină cu LatteGo, iar meniul My Coffee Choice, le face, din trei setări rapide, combinația perfectă.

O evoluție ușor Star Trek și greu de crezut? Nu chiar, căci LatteGo e cea mai nouă tehnologie de la Philips, ce amestecă laptele cu aer la viteză mare și adaugă în ceaşcă un strat cremos de spumă de lapte, fără stropi şi exact la temperatura potrivită. 
Sursa
De aici încolo imaginația e limita - pot savura cafeaua cu lapte exact îmi place, iar în fiecare dimineață pot călători exact acolo unde îmi doresc fără să mă descalț de papucii pufosi. Azi la un cappucino pe Via del Corso, Roma, maine un cafe au lait în coloratul Montmartre din Paris, apoi rotesc globul pământesc și mă opresc direct în Sydney în celebrul port pentru un flat white adevărat, iar pentru un boost de energie la mijloc de săptămână un espresso savurat în viteză în Milano sau un americano în înfriguratul Toronto e tot ce am nevoie. Pe final de săptămână un latte machiatto în Piazza Navona sau de ce nu, o cafea cinstită în cerdacul bunicilor într-un sătuc transilvănean e modul ideal de a încheia o săptămână nebună.
Logo MagNet.ro

Ce mai, o călătorie în jurul lumii pentru care sunt gata oricând. Unde mai pui că poți lua cu tine oricâți prieteni dorești - cești să ai suficiente - căci espressorul automat Philips are o memorie excelentă și face de fiecare dată cafeaua exact așa cum l-ai învățat, iar de curățat? la fel de rapid - piese simple curățate sub jet de apă. Fără bătaie de cap.
Și pentru ca visul sa devină realitate, tehnologia despre care vă povestesc e doar la un click distanță, pe magazin online magNET.ro. Dați o tură - sigur găsiți o "barista automată" care să vă însoțească în toate călătoriile cu aromă de cafea.

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2019.

No comments:

Post a Comment