meniu

Saturday, October 5, 2019

Toamna e sezonul ...

Sursa
... ghiozdanelor colorate și a puștilor guralivi care pornesc spre școală, a sacoselor grele, doldora de ardei, vinete și gogoșari gata sa se transforme în zacusca, a ceaiului fierbinte și a cărților groase ce te-au așteptat toată vara sa le citești, a apusului de soare vinețiu privit dintre frunzele foșnind.

Toamna înseamnă totodată reinventarea garderobei. Lasăm deoparte stilul de vacanță în care mai orice este permis sau trecut cu vederea și ne reorientăm invariabil spre un cosy style, care să ne țină de cald și fizic dar și psihic, emanând o stare de bine, ca într-o îmbrățisare. Dar cosy style-ul despre care vă povestesc e un cuțit cu doua tăișuri, căci comod poate veni la pachet cu versatil și comod sau cu șleampăt și neîngrijit

Și ca să fiu mai concretă, pe mine toamna mă duce cu gândul la Scoția, la ziduri bătrâne de piatra groase acoperite cu muschi verde sau iederă în culorii arămii, la castele medievale urcate în vârf de stâncă, la valatuci de ceata ce acoperă totul ca o plapumă, la aerul rece ce îți înțeapă nările dimineața si zile cu ploaie mocanească. Așa că inevitabil gândul îmi zboară la tweed imediat ce vremea de afară anunță instalarea toamnei. Este un material ce combină fire de lână de diverse nuanțe şi care a devenit popular în Scoţia prin 1830, fiind considerat deopotrivă practic (rezistent la umezeală), comod, călduros, durabil și deloc anost. In vremurile noastre, mai moderne, tweed-ul ofere un aer sofisticat, autentic și oarecum upper-class.



Cosy style de toamnă
Surse 1,2,3,4,5,6,7,8
Dar cum timpul rămâne dușmanul numarul unu al timpurilor moderne, shopping-ul online devine un aliat de încredere. Pentru reînnoirea garderobei mi-a venit în ajutor site-ul celor de la Answer.ro, unde am regăsit articole cosy-style perfecte pentru această toamnă, în stilul cosy-jucăus de inspirație scoțiană pe care în căutam.

Carouri în culori roși-arămii sau nuanțe pământii naturale merg accesorizate de minunte cu botine și o gentă de piele, dar și cu o beretă veselă și călduroasă așa cum sunt cele din inspiration-board-ul meu. O selectie foarte bogată de botine de damă și genți găsiți pe Answer.ro.


Sursa: 1,2,3,4,5,6,7,8,9, 10
Și doamnelor, știți ce este și mai cool? Că tweed-cosy style se potrivește de minune și domnilor. Așadar, un stil de toamna ideal pentru ambele sexe - ce poate fi mai comod și plăcut?

Tot pe Answer.ro am găsit articolele și pentru acest inspiration board. Chiar dacă cromatica este ușor mai restrictivă, vă puteți juca și aici cu nuanțe de verde și cărămiziu, griuri și albatru astfel încât garderoba să nu fie monotonă. In plus combinațiile sunt nelimitate.

Jeansii bărbătești pot fi și altfel decât albaștrii. Eu am ales o variantă maro, însă la fel de versatile sunt și cele kaki, verzi sau burgundy. Iar clasica geacă de fâș sau de piele, poate fi înlocuită, pentru o abordare ceva mai elegantă cu un palton de lâna. S-ar putea să descoperiți că variantele sunt mai variate decât v-ați imaginat.

Funcțional și călduros, colorat și atemporal cam așa se rezumă în câteva cuvinte stilul pe care îl voi adopta toamna acesta și vă recomand să îmi urmați exemplul. Dacă vă inspiră articolele propuse, sub fiecare poză regăsiți sursa și link-ul, iar toate sunt la un click distanță pe Answer.ro.

Așadar, indifernt dacă vă pregătiți pentru birou, de o cină în oraș, de o întâlnire sau pur și simplu ieșiți din casă, sper că v-am convins ca există alternativă la odioasele treninguri gri, care au împânzit orașul.

Uite un trend pe care pur și simplu nu îl înțeleg. O fi comod, dar comode sunt și pijamalele, dar cumva ne debarasam de ele înainte de a ieși pe stradă. Treningul gri e un trend care pur și simplu refuza sa moara. Ce ziceți îi dam o mână de ajutor?


Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2019.

No comments:

Post a Comment