meniu

Friday, October 11, 2019

Peripețiile unui atehnicus in blogosfera prin hățisurile tehnologiei, în căutarea confortului

Intr-un univers plin de conexiuni 4G, rețele sociale, aplicații, cabluri, usb-uri și mufe de tot felul, un mic user, novice într-ale blogosferei, dar stăpânit de un gând năstrușnic de a scrie despre lumea de dincolo de imaginile photoshopate de screensaver își făcea intrarea în lumea virtuală. Era februarie 2014 și Călătorscop, căci așa îl cheamă pe eroul nostru se lansa în online. Zi de sărbătoare, nu zic nu, dar cum la luptă nu poți porni cu băț și pânză, vorba lui Costel (dacă nu știți clipul click aici) sau altfel spus cu pix și hârtie, era necesar ca și atehnicus al nostru să se doteze cu cele necesare scrisului virtual. 

(aici începe cu adevărat povestea aventurilor noastre prin Blogosferă) - Primul pas - trecerea de la desktop-ul familiei la un laptop personal. Despărțirea de calculatorul la care petrecuse atâtea ore de gaming n-a fost așa de grea, căci confortul scrisului din vârful patului, de sub căldura plăpumii (era februarie, să nu uităm), nu era de ici de colo. Unde mai pui că achiziția a venit la pachet și cu câteva accesorii laptop extrem de drăguțe, pe care și acum le păstrează cu drag: un mini mouse reglabil și o geantă de laptop roșie (foarte girlish, știu). "Sunt de la lansarea pe orbită! (își spune mereu zâmbind când le privește)"

Sursa
Dar cum bloggingul nu se putea face doar din pat, ci cerea și ceva mobilitate, după câteva luni colecția de accesorii a tot crescut - au apărut îrând pe rând un cooling pad (un fel de mini frigider ce răcorea creierașii laptopului când tastele sfârâiau de ispirație la fiecare întoarcere din călătorii), un mousepad cu gel pe care din când în când eroul nostru își odihnea mâna după atâta scris, un scaun ergonomic și o lampa led cu usb ce-i lumina nopțile în micul dormitor în care se afla hub-ul de creație.

Și cum blogging-ul era despre călătorii, iar călătorului îi stă bine cu drumul, și arsenalul de deplasare a micului nostru atehnicus s-a schimbat treptat. A descoperit pozele făcute cu smartphone-ul și atunci s-a despărțit de bătrâna și loiala cameră digitală cumpărată din prima bursă luată în facultate, apoi o sumedenie de accesorii smartphone i-au ciuruit mișelește bugetul - azi un selfie stick, mâine un trepied, o husă de protecție, hai încă una dar cu inel, ca să fie în trend.

Prietenia cu tehnologia i-a deschis calea spre noi aplicații - a aflat cum e cu paginile de Facebook și contul de Instagram, pe care l-a umplut de poze din plimbările hai - hui, a încercat chiar și un vlog pe canalul de Youtube de nu a mai ieșit din casă o săptămână de rușine (dar ce să vezi niciun paparazzo n-a dat năvală...deci apele s-au calmat rapid).

Cert e că blogul a crescut, iar eroul nostru...ei bine el tot atehnicus a rămas, căci dincolo de toate accesoriile care îi fac viața de blogger mai ușoară, mai are multe de învățat la capitolul vocabular de navigator virtual. Încă are tresăriri când aude cuvinte ca SEO, ranking, monetizare, bounce rate dar e hotarât să le dovedească și pe acestea în curând, la fel cum a procedat si până acum - scotocind de zor în browser, din click în click și cu zâmbetul pe buze. 

Iar în loc de final, îi doresc lui Călătorscop cel atehnicus (adică mie) mult elan și inspirație în tastatură, iar ție, celui care ai ajuns până aici - daca îți dorești să înnoieși colțisorul de legătură cu lumea virtuală și să aduci tehnologia la tine acasa, dă o tură și pe site-ul celor de la Space.ro - s-ar putea să găsești câte ceva interesant.


Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2019.

1 comment:

  1. Calatorscop si noi iti dorim la cat mai multe calatorii povestite pe blog!

    ReplyDelete