meniu

Friday, October 25, 2019

Calator- quest - cel mai nou joc de aventura urbana


Ești pasionat de călătorii sau pur și simplu ai dorința de a descoperi locuri noi într-un mod inedit? Vrei să fi pentru o zi Sherlock Holmes chiar în mijlocul orașului tău sau vrei să descoperi o destinație noua altfel? Îți plac adrenalina, jocul de echipă și ai spirit de aventură? Ai rezolvat toate escape-room-urile din oraș și vrei să treci la următorul nivel? 

Dacă ai răspuns cu DA la cel puțin una din întrebările de mai sus, atunci Călător-Quest este provocarea de care ai nevoie - cel mai nou și inovativ joc de aventură urbană. Și pentru că știm că cel mai mare "defect" al pasionaților de călătorii este curiozitatea nu vrem să mai prelungim suspansul, iată ce ai de făcut:
Așa începe Călător-Quest
Te înscri în competiție și aștepți.

Aventura începe când, lângă cafeaua de sâmbătă dimineață găsești plicul cu mesajul "Bună, ce faci?" , iar lângă el micuțul dispozitiv e-mark. El va fi partenerul tău de încredere ce te va purta cu tact până la finish, iar apoi, tot împreuna veți urca pe podium.

Dar să o luam cu începutul - adică cu prezentările. E-mark este un dispozitiv electronic creat de Colop și premiat în 2019 la Red Dot Design, care permite imprimarea pe orice suprafață a unor mesaje  transmise prin intermediul unei aplicații instalată pe un dispozitiv mobil sau pe PC. Pentru tine el va fi dispozitivul de comunicare, dar și de avansare de la o etapă la alta.

E-mark funcționează wireless, ceea ce înseamnă că în permanență undeva în umbră, dar prin apropiere va fi întotdeauna și Quest Master. El va avea grijă să fi în siguranță și, la momentul potrivit îți va transmite mesajele de care ai nevoie pentru a avansa. 

In plic vei găsi o scrisoare de la Quest Master cu indicațiile de utilizare a e-mark-ului  o coală albă, dar și prima provocare - "Imprimă următoarea destinație."

Prima provocare - imprimă următoarea destinație
De aici începe distracția, iar următoarele etape le vei descoperi pe parcurs, pas cu pas, de-a lungul celor 10 probe. Fiecare etapă se deschide cu un indiciu, cu o provocare sau un nou task pe care ti-l vei imprima singur cu ajutorul ștampila electronice de la Colop. Nu te teme că vei avea nevoie de hârtie, bloc notes sau mai știu eu ce carnețele, e-mark poate imprima pe o mulțime de suprafețe, iar problele îl vor pune și pe el la încercare, nu doar pe tine (v-am spus, sunteți parteneri, deci e cazul să vă împrieteniți).

Quest-Master a ticluit o mulțime de provocări care mai de care mai inedite - vei avea ocazia să imprimi și să utilizezi mai departe în cadrul competiției un mesaj secret pe care îl vei înmâna la momentul potrivit pentru a primi un nou indiciu, un cod de acces, o mini hartă a următoarei destinații,  logo-ul unui club secret pe tricolul primit de la complicii noștri pentru a te alătura unui club secret și multe altele - cu creativitatea lui Quest-Master și e-mark posibilitățile sunt nelimitate. Sunteți pregătiți?  

E-mark așteaptă să faceți echipă la următorul Călător-Quest
Concomitent cu tine pornesc alți 9 concurenți, așadar miza este să îndeplinești toate probele într-un timp cât mai scurt. Durata medie pentru parcurgerea traseului este de 4 ore, iar pentru ediția pilot am ales un traseu pe cât de pitoresc, pe atât de provocator - Centrul Vechi al Bucureștiului. Cum ar fi să descoperi rădăcinile orașului tău dincolo de terase, cluburi și reclame colorate? 

Pentru a-ți stârni și mai tare spiritul de aventură mai dezvăluim câteva puncte cheie de pe traseul nostru - cea mai veche cafenea din București, un studio foto cu atmosfera și tehnica de altă dată, Palatul BNR. Gata, restul rămâne secret până puneți la cap indiciile potrivite.  

De fiecare dată când e-mark are să îți spună ceva, adică e gata de imprimat baza luminoasă se va aprinde și astfel vei ști că urmează un nou indiciu. 

Ești gata să pornești în aventură? Pe locuri, e-mark, GO! 

Daca v-am stârnit curioizitatea, Călător-Quest este deocamdată doar un proiect frumos inspirat de provocarea lansată de sponsorul Colop în cadrul competiției SuperBlog 2019. Dar poate cine știe? 

No comments:

Post a Comment