meniu

Tuesday, July 8, 2014

Viena (4) - Scoala Spaniola de Echitatie

Sursa: http://www.telegraph.co.uk/

Caii dansand balet si facand piruete? 

Oricat de amuzant, incredibil sau curios ar suna, cam asa s-ar rezuma intr-o descriere de cateva cuvinte antrenamentele de dimineata ale calutilor de la Scoala Spaniola de Echitatie. Mi-am dorit foarte mult sa revad aces loc si uite ca am reusit :).

Scoala Spaniola de Echitatie este amplasat in incinta Palatului Hofburg, vis-a-vis de intrarea in Muzeul Sisi si este singura scoala de calarie din lume unde sunt pastrate si practicate, in forma lor originala, vechile tehnici de echitatie. Scoala a fost fondata in 1572, iar caii antrenati erau de origine spanilola, de aici si numele scolii. Astazi caii lipitani aflati in cadrul scolii provin de la o crescatorie de langa Graz, Piber. Calutii sunt negri, iar pe masura ce inainteaza spre maturitate devin albi. 

Nu ai cum sa nu remarci legatura emotionala dintre cal si calaret/antrenor, modul in care comunica si lucreaza impreuna. Fiecare antrenor este singurul responsabil de pregatirea cailor sai, miscarile lor sunt sincronizate si se completeaza, iar fiecare reusita este recompensata cu un cub de zahar. 

Sala este ea insasi o bijuterie, construita in 1729, asemanatoare unei adevarate sali de bal, cu toate ca scopul initial de a oferi tinerilor vienezi posibilitatea de a lua lectii de calarie. Este construita in stil baroc, asemeni intregului palat

Antrenamentele dureaza aproximativ 2 ore (de la 10:00 la 12:00), iar fotografiatul in general (dar mai ales cu blitz) este interzis, pentru ca perturba activitatea cailor.

E o experienta unica pe care va invit sa o traiti in Viena.

2 comments:

  1. Foarte reusita poza! Pentru pasionatii de echitatie consider ca este o reala desfatare a ochilor si o amintire de neuitat! Felicitari pt faptul ca tratezi subiecte din ce in ce mai diverse.

    ReplyDelete