meniu

Thursday, July 3, 2014

Exercitiu de imaginatie (2) - Ice-Cream travel guide

E vara, e cald si ce merge mai bine decat un rasfat dulce cu inghetata! Poate va intrebati ce legatura are inghetata cu un blog de calatorie.Ei bine, scotocind internetul am dat intamplator peste un proiect pe cat de dulce, pe atat de interesat. Se numeste:

Ice Cream Travel Guide 

(Ghidul Turistic al Inghetatei)


Si iata legatura! :) E o idee care mi-a placut tare mult si sper ca pe viitor sa mai fac si alte astfel de descoperiri. E un mod inedit de a calatori in diferite colturi ale lumii si sa observi cum un desert pe care il cunoastem cu totii capata forme, arome, culori si intelesuri noi.

Cea care sta in spatele proiectului este o pasionata de calatorii si  evident, de inghetata din San Francisco, pe numele ei Jennifer Ng si asa cum ii place sa spuna: 
"Ice cream is my answer to everything

Obiectivul principal este sa scrie o carte despre producatorii locali de inghetata si retetele lor, iar pana acum s-a intalnit cu reprezentanti din: San Francisco-USA (acasa e totusi, acasa), Vacouver-Canada, Seattle-USA, Columbus-USA, Maila-Philipoines, Taiwan, Los-Angeles, New York, Philadephia, Delaware....dar a ajuns si in Europa: Bologna si Roma, Italia si Turcia.

Proiectul este in derulare, a reusit sa obtina si finantarea, iar acum Jenn calatoreste si aduna informatii despre arome si diferite combinatii, care din care mai ciudate, retete traditionale, producatori locali de inghetata si povestile lor. Ati gustat vreodata inghetata de telina, cu unt de arahite si stafide? Inghetata de portocale rosii? de eucalipt? sau de porumb dulce? Eh...pe site gasiti retetele si povestile lor (a strans deja 31 ), cu poze sugestive si foarte apetisante. 

Bineinteles ca in toate calatoriile sale Jenn se delecteaza din toate aceste "nebunii" si povesteste cititorilor sai pe blogul special dedicat: Ice-Cream Travel Guide


No comments:

Post a Comment