meniu

Friday, July 4, 2014

Viena (5) - Concertul unei nopti de vara intr-un ambient de poveste

Sursa: http://www.wienerphilharmoniker.at
Aflati in Viena am avut (total intamplator) ocazia sa asistam la un eveniment muzical deosebit sustinut de Filarmonica din Viena, organizat in aer liber, intr-un cadru mirific asigurat cu brio de gradinile baroce ale Palatului Schonbrunn:

Summer Night Concert Schönbrunn 2014


Sursa: http://www.wienerphilharmoniker.at
A fost un moment cu totul special, o imensa sala de concert in aer liber si peste 40000 de oameni (si noi printre ei) reuniti sa asculte
muzica clasica compusa de Hector Berlioz, Franz Liszt si Richard Strauss,. Filarmonica a fost condusa de Christoph Eschenbach, iar solistul a fost Lang Lang, pianist de origine chineza.

„Concertul unei nopţi de vară“ a fost organizat pentru prima oara in 2004, sub numele de Concertul pentru Europa, cu ocazia extinderii Uniunii Europene. Din 2008, a fost redenumit „Concertul unei nopţi de vară“ de la Schönbrunn al Filarmonicii din Viena.

Chiar si prin ochii unor necunoscatori, concertul a fost o experienta incredibila. O sonorizare perfecta, Gloriette scaldata in lumina si culoare, un final cu artificii spectaculos si un public de toate varstele, toate categoriile, turisti si localnici deopotriva absorbiti de muzica (evit sa fac comparatie cu publicul de la noi, prezent la concertele in aer liber si cu acces gratuit, caci nu e cazul).

Asadar, daca va nimeriti in Viena in timpul concertului, nu ezitati sa va numarati printre spectatori, caci va fi cu siguranta o experienta inediata: ocazia sa vedeti gradinile Schönbrunn mai animate ca niciodata, sa ascultati acordurile muzici clasice rasunand din pomii verzi, frumos toaletati si sa traiti experienta unui eveniment de calitate.

Sursa: http://www.wienerphilharmoniker.at

No comments:

Post a Comment