meniu

Friday, August 1, 2014

Bicii-plimbare dis de dimineata

Intotdeauna am asociat ideea de bicicleta cu cea de copilarie...poate pentru ca atunci am invatat sa merg pe bicicleta, iar ea a ramas undeva acolo, in amintire sau poate pentru ca inca e "la moda" ca fiecare copil sa aiba una (cu variatiuni de genul tricicleta, trotineta, etc). Insa de cativa ani mersul pe bicicleta a reaparut in trend, exista centre si spatii din care iti poti inchiria o bicicleta, sunt magazine specializate, site-uri de informare, cluburi sau grupuri mai mult sau mai putin ad-hoc de biciclisti care colinda arterele Bucurestiului. 


Si ma intreb, cum se vede oare Bucurestiul de pe bicicleta? Eu recunosc ca nu m-am mai suit pe una de muuulti ani, de aceea ma intreb daca printre cititorii Calatorscop-ului sunt si biciclisti, pentru ca sunt curioasa sa aflu un raspuns la aceasta intrebare. Ma gandesc ca e mai rapid decat sa mergi pe jos si (intr-un fel) nu intampini aceleasi probleme ca atunci cand alegi masina (locuri de parcare, strazi cu sens unic, gropi, ambuteiaje, etc). Pe de alta parte esti mai expus in trafic, nu o poti lasa oriunde fara sa o asiguri antifurt....Dar nu despre asta as fi vrut sa vorbim. Ma gandeam la un tur al orasului pe bicicleta sau macar o plimbare prelungita. Mi-o imaginez asa:

Eu si o Gazelle Miss Grace T3, rosie colindand dimineata devreme (atunci cand e liniste si nu sunt multe masini) pe stradutele din Cotroceni, apoi pe Splai spre Parcul Izvor, apoi m-as opri in Cismigiu. Apoi pe Calea Victoriei (sau stradutele paralele, ca sa evit aglomeratia), iar odata ajunsa in Piata Victoriei m-as pierde din nou pe stradutele din Dorobanti. Traseul s-ar incheia in Parcul Herastrau, langa lac, urmarind cu privirea o veverita in cautarea nucilor. 

Si pentru ca visul sa prinda contur, bicicleta am gasit-o pe site-ul biciclop.eu, iar daca "culoarea" nu va avantajeaza, gasiti pe site-ul lor o groaza de modele de biciclete de oras si accesorii care sa transforme visele voastre in plimbari frumoase si experiente de neuitat.

Voi v-ati plimbat prin Bucuresti pe bicicleta?

7 comments:

  1. Cicloturismul l-aş înscrie OBLIGATORIU în orice destinaţie turistică, îmi place la nebunie să merg cu bicla !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pentru mine, mersul pe bicicleta a fost o revedere dupa aproape 20 de ani si s-a lasat cu muuuulte vanatai. Dar nu ma las pana nu ne reimprietenim. Si atunci sper sa revin cu detalii despre o plimbare prin Bucuresti cu bicicleta...de data asta, ca experienta personala. :)

      Delete
  2. Păi ce naiba că mersul cu bicicleta este ca ... "mersul pe bicicletă" NU SE UITĂ !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se mai intampla si din astea :) exceptia care confirma regula :)))

      Delete
    2. Dacă eşti excepţia înseamnă că eşti ... excepţională ????????+

      Delete
  3. Atunci înseamnă că am ajuns pe blogul care trebuie !!!

    ReplyDelete