meniu

Friday, August 29, 2014

Pseudo-city-break: Transfagarasan & cetatile medievale (3 zile)

In ultima saptamana am postat rand pe rand localiile pe care le-am vizitat in weekend-ul prelungit (15-17 August), am parcurs in total mai bine de 750 de km si am vizitat locuri pentru prima oara, care mi-au starnit curiozitatea si au stavilit (momentan) setea de calatorie, despre care doar citisem (sau nici macar, pentru ca refuzam sa ne promovam ca locatie turistica) si am revazut locuri dragi, de care ma leaga amintiri placute.

Pentru aceea dintre voi care isi doresc sa faca acest circuit, sau doar o parte din el, dar si pe cei interesati de aspectele mai "tehnice" (organizatorice) ale excursiei... acest articol va este dedicat:
  1. Am plecat din Bucuresti vineri dimineata devreme si spre dupa amiaza ne-am cazat la Corbeni (Pensiunea Dandu). In aceeasi zi am urcat la Cetatea Poenari, iar la intoarcere am vizitat Manastirea Antonesti;
  2. Sambata dimineata am pornit din Corbeni, am facut o mica oprire la Barajul Vidraru, apoi am strabatut Transfagarasanul, ne-am oprit din loc in loc pentru poze, iar pentru masa de pranz la Fagaras, unde am vizitat Cetatea Fagarasului
  3. De la Fagaras ne-am continuat drumul spre Sighisoara. Din pacate alegand cea mai scurta varianta (aproximativ 59 de km - ruta: Fagaras-Apold-Saes-Sighisoara) am ales si cel mai prost si accidentat drum (pentru ca sosea e mult spus, fara indicatoare, borne kilometrice, etc), astfel ca nu am facut nicio economie de timp :( Asadar optati pentru varianta Fagaras-Agnita-Apold-Saes-Sighisoara, daca nu va doriti o viteza de maxim 35 km/h si emotii ca in orice moment veti ramane cu masina pe marginea drumului;
  4. Cu emotii am ajuns la Sighisoara, ne-am plimbat prin cetate timp de vreo 2 ore (daca doriti sa vizitati orasul mai amanuntit 2 zile sunt suficiente). Dupa Sighisoara a urmat Biertan-ul. Din pacate biserica fortificata era inchisa, insa am putut "da un tur" in jurul zidurilor de aparare. Detalii gasiti in articolul despre Biertan. De aici, spre seara, manati si de norii negri de furtuna, ne-am pornit spre Medias. 
  5. Spre seara, Mediasul ne-a intampinat cu ploaie si, fiind deja intuneric, ne-am indreptat direct spre cazare (Pensiunea Mimi)
  6. Duminica, dupa un somn bine-meritat, am facut o scurta plimbare prin Medias si am pornit spre Bucuresti, pe Valea Oltului.

Bugetul (incluzand cazare 2 nopti, masa, combustibil si taxa de intrare la obiective pentru 2 persoane) ~ aprox. 1000 lei. ( Nu-i mult, nu-i putin dar cu siguranta a merita acest traseu)

Mai jos aveti si harta intregului traseu despre care v-am povestit:
Click aici pentru harta extinsa

No comments:

Post a Comment