meniu

Friday, March 27, 2015

3 zile pe domeniul Peles intr-o locatie cu poveste

Weekend-ul trecut ne-am bucurat de premiul castigat la Orkestra Fall-Winter 2014, adica voucher-ul de la Aerotravel. Locatia aleasa: Sinaia - Domeniu Peles - Hotelul Bastion.*

De ce am facut tocmia aceasta alegere? Pentru ca vroiam sa fie relativ aproape de Bucuresti, la munte, intr-o zona in care sa avem ce vizita si pe unde sa ne plimbam, in mijlocul naturii si sa ne deconectam de agitatia urbana. Am vrut sa fie o locatie de weekend, incat sa nu nu para rau ca timpul va fi prea scurt pentru explorare. Cat despre hotel - il remarcasem inca din octombrie. M-a atras design-ul exterior, perfect in ton cu zona de munte, cu arhitectura celorlalte cladiri de pe domeniu de la Peles, cat si recenziile bune de pe site-urile de specialitate.


Cireasa de pe tort a fost insa poveste (frumoasa), care leaga hotelul
de Castelul Peles - in acest ansamblu de cladiri au fost Grajdurile Regale de la Sinaia. Si cum, pasiunea Reginei Maria pentru calarie, activitate care o facea sa se simta libera si ii dadea o bucurie nespusa, este bine cunoscuta, locatia hotelului a devenit si mai interesanta. In paginile jurnalului reginei abunda descrierile referitoare la plimbarile calare pe caii sai preferati, singura sau insotita de membrii familiei regale sau de persoanele invitate la palat.

"Calare afirma regina ma simt de neinvins" - afirma Regina Maria.

Iar daca ideea de a locui in grajd vi se pare bizara, va spun de pe acum ca, aici nu era doar locul in care erau adapostiti caii, ci era dedicat cailor, calestilor, cat si vizitiilor si randasilor aflati in slujba regelui.

Am apreciat in mod deosebit ca noii proprietari au pastrat, chiar si dupa modernizarea spatiului, elemente care amintesc de vechea destinatie a spatiului: usile duble ce dau inspre curtea interioara amintesc de intrarea in grajduri, stalpii cu silueta unui cap de cal, din interiorul restaurantului, etc. Mi-as fi dorit poate sa fie accentuata si mai mult legatura dintre calaretii familiei regale, caii lor si aceasta locatie.

Atipic si totusi placut este si mobilierul din camere, vopsit intr-o nuanta placuta de aquamarin. De asemenea, in camera am gasit o mapa de prezentare cu serviciile puse la dispozitie de hotel, o scurta istorie a locatiei si o lista de telefoane utilie. Ar fi fost util de adaugat o lista cu obiectivele turistice de interes din zona, eventual bilingva. Pana la urma Castelul Peles e situat la mai putin de 10 minute de hotel, Castelul Pelisorul la fel, iar pana la Manastirea Sinaia, faci, intr-o plimbare lejera si pierzand un pic de timp pron bazarul din apropiere, cam 20 de min,

Personalul a fost extrem de amabil si mereu zambitor (si aici ma refer la acel zambet amabil, natural...nu fortat de parca colturile gurii sunt lipite cu scotch).

Cele doua nopti pentru 2 persoane au avut un tarif de 190 lei/noapte, iar cazarea a venit la pachet cu micul dejun (bufet suedez, fara fitze si pretentii), dar suficient de variat pentru un inceput de zi in forta. Mi-a placut ca, fiind doua dimineti cu soare, iti puteai bea cafeaua sau servi micul dejun si in curtea interioara, la una din masutele de afara. Si apropo de personal amabil, am remarcat gestul unuia dintre chelnari care, sesizand ca una dintre persoanele cazate in hotel a iesit afara pentru a savura cafeaua, i-a adus imediat si o pernuta pentru scaun (care, la temperatura de maxim 7 grade afara....era cam rece).

Asadar, experienta la Hotel Bastion a fost un placuta, ce a venit in completarea plimbarilor pe domeniul Peles si prin Sinaia. Bravo! :)



* Disclamer: Articolul nu se doreste a fi un fel de advertorial, ci mai degraba un text venit din entuziasmul unei surprize placute, un mesaj de feedback pozitiv pentru o locatie care m-a impresionat si pe care o recomand.

No comments:

Post a Comment