meniu

Monday, November 3, 2014

Un ajutor multifunctional - mai mult timp dedicat vacantei tale


Pregatirea unei calatorii inseamna planuri, liste cu obiective turistice "de vizitat", planificari, dar si pregatirea bagajelor - iar asta este pentru mine cea mai frumoasa parte, pentru ca atunci simt cu adevarat ca urmeaza sa plec sa descopar locuri noi, sa ma imbogatesc cultural, vizual, sufletesc, sa ma adaug o pagina in albumul cu amintiri si povesti de luat acasa. Pentru altii impachetatul poate fi o corvoada, mereu stresat de grija ca ai putea uita ceva (esential). Si bineinteles mai sunt si aceea care isi fac bagajul in ultima clipa, convinsi de ideea ca "multe se pot cumpara de la fata locului" si ca "nimic nu e de neinlocuit"

Indiferent din ce categorie faci parte, exista ustensile ce sunt mereu de ajutor intr-o calatorie, pe care e bine sa le ai la indemana si care (in diferite situatii) te ajuta sa economisesti timp astfel incat sa te bucuri (mai mult) de farmecul vacantei...iar daca mai sunt si multifunctionale si nu ocupa mult loc, cu singuranta deja le ai gasit locul in bagaj.


Dar cum faci sa gasesti micile "ajutoare" fara sa pierzi prea mult timp, prea multa energie, iar toate sa fie intr-un singur loc? Eu am descoperite site-ul Hanora.ro si sectiunea lor "Timp Liber" iar aici diversitatea este destul de mare, acoperitoare as spune eu, mai ales pentru calatorii nepasionati de gadgeturi, ci mai degraba de acele accesorii mici, functionale si pe deasupra si simpatice. Guilty as charged!

"Rasfoind" site-ul am gasit cateva accesorii pe care mi-ar fi drag si de folos sa le am pentru urmatoarele calatorii.

lanterna - pentru ca nu sti niciodata cand te trezesti noaptea si simti nevoia sa "bantui" prin camera /ti-ai adus aminte sa cauti/incerci sa recuperezi ceva de sub pat (si exemplele pot continua)  si nu vrei sa iti deranjezi colegul/colega de camera.  A doua zi vei avea cu siguranta nevoie de un partenerul de calatorie odihnit. Unde mai pui ca eviti sa te lovesti de colturile de pat, masa, tocul usii, etc. Auch! Sigur, vezi spune ca e suficienta lumina pe care o face ecranul telefonului... dar eu as miza pe o lanterna, mica si fara pretentii.


Un briceag  pe care sa il poti folosi ca forfecuta, cutit, furculita, lingurita, pila, surubelnita, pix, rigla, penseta, scobitoare, dezizolator sticle si multe altele. Cel mai mult mi-au placut cele sub forma de card, pentru ca imi par a fi mai compacte, insa puteti opta si pentru forma clasica. Atentie mare insa - nu le uitati in bagajul de mana, atunci cand zburati cu avionul (pentru ca vor fi confiscate) si nu uitati sa le curatati dupa utilizare, pentru a le pastra si utiliza cat mai mult timp. In functie de nevoile voastre puteti alege un astfel de echipament cu 5, 6 pana la 16 functii.


Baterii externe se pot dovedi a fi o sursa buna de energie pentru reincarcarea telefonului, tabletei, laptop-ului sau a altor gadgeturi pe care le luam cu noi in calatorii, atunci cand nu avem la indemana o priza clasica. Sunt compacte si de un real ajutor mai ales la drumurile lungi, cu poze multe :)

Si, din categoria lucrurilor interesante, dar pe care nu cred ca o sa mi le achizitionez prea curand - Microscop Digital Portabil de buzunar. Conform descrierii sale este o combinatie intre microscop si cameră foto compactă, mareste de pana la 544 de ori si (cel mai tare de-altfel) poate filma si fotografia imaginea vazuta. 

Toate cele de mai sus si multe altele le gasiti "grupate"pe site-ul Hanora.ro in sectiunea "Timp Liber", astfel incat sa nu fie nevoie sa bateti magazinele in cautare de mini-accesorii utile pentru urmatoarele calatorii. Iar posibilitatea de a le achizitiona online face aceasta experienta cu atat mai interesanta si benefica.

Voi ce alte accesorii ati lua cu voi in vacanta?

No comments:

Post a Comment