meniu

Friday, June 27, 2014

Bagajul calatorului (2) - Incepem sa impachetam...

E din ce in ce mai clar ca vacanta, concediul sau macar cele cateva zile libere pe care ni le promitem inca de la inceputul anului, se apropie. Si, desi vremea de afara nu se lasa induplecata, meritam cateva zile de relaxare si deconectare, departe de rutina de la servici. Asadar, hai sa ne facem bagajul impreuna si sa pornim la drum.


Dar cui sa rezevam un loc de cinste in bagaj, printre haine, creme, lotiuni de soare, incaltari comode?



In bagajul meu si-ar gasi un astfel de locsor:
  • O harta - Indiferent ca pleci cu masina sau cu avionul, ca alegi sa te plimbi pe jos sau cu trenul, o harta a locatiei pe care o vizitezi iti va fi mereu de mare ajutor, mai ales daca exursia este pe "cont propriu". Gasesti pe elefant.ro o gama variata de harti turistice si rutiere (aici)
  • Un carnetel, perfect pentru ati nota lucurile importante (orarul trenurilor, denumirea unei strazi, pentru a-ti face liste - de ex. de cadouri, ca sa nu uiti pe cineva) sau de ce nu, pentru a tine un jurnal de calatorie. Se intampla uneori ca tehnologia (laptop, tableta, telefon, conexiune la internet) sa iti joace feste, iar cel mai "la indemana" este sa apelezi la metoda traditionala - creionul si hartia. Un model simpatic vine tot de la elefant.ro - aici . Eu de exemplu folosesc un astfel de carnetel pentru a-mi nota cateva idei pentru articolele pe care urmeaza sa le scriu pe blog. 
  • O carte buna - Asa cum povesteam si in articolul anterior o carte poate fi partenerul ideal de drum lung, indifrent de genul de lectura pe care il preferi. Iar, ca sa ii dai un aer de vacanta, o poti accesoriza cu un semn de carte ghidus. Mie mi-a placut cel in forma de floare. Atat cartile, cat si semnul de carte le gasiti la elefant.ro
  • Un rucsacel -e comod si util, ideal pentru plimbarile luuuuungi de explorat orasul. O oferta variata aici  

Si cum unii dintre noi ...sau voi fac bagajele pe ultima suta de metrii, ne dorim ca toate lucrurile importante sa poata fi achizitionate dintr-un singur loc.

Problema e rezolvata: avem un prieten de nadejde in elefant.ro pentru vacanta si nici macar nu trebuie sa ii luam bilet de avion. In plus, pentru noi veniti in club se acorda un voucher in valoare de 90 lei. Eh, asta da cadou de vacanta.

Shopping de vacanta placut :) si va invit sa imi spuneti: Voi ce ati mai adauga in bagaj?

2 comments:

  1. Pai se mai poate completa lista cu: aparatul foto (de preferat unul DSLR, cat mai desteptut dar nu mai destept ca propietarul), pachetelul cu mancare in rucsac (de preferat neperisabil), in ideea ca ai un traseu mai lung si nu te opresti neaprata la primul restaurant/bar, ceva de imbracat pentru schimb (tricou, bluza, pelerina de ploaie, sosete) pt ca niciodata nu se stie cand te prinde o ploaie, vant si dar nu in ultimul rand, o mini trusa de prim ajutor (forfecuta, tifon, vata, dezinfectant).

    ReplyDelete