meniu

Wednesday, September 10, 2014

Despre locuri cu aroma de calatorie

Una dintre primele postari pe blog a fost despre ceainarii, acele locuri calme si calde unde poti sa te retragi dupa o zi obositoare, unde ceaiul e mereu aromat si fierbinte, iar prajiturile delicioase, unde pana si cartile au alt farmec. Cand am scris articolul era iarna, mijloc de februarie, zapada si frig afara. Acum a venit toamna, ne-am intors (aproape) cu totii din vacanta; unii dintre noi inca mai suspina dupa valurile marii, stradutele intortocheate, relaxarea si inghetata, asa ca m-am gandit sa va sugerez doua locuri in care, va puteti intoarce  la atmosfera de vacanta, sau (de ce nu) in care sa faceti planuri pentru sezonul urmator.
*


Journey Pub - e o locatie aparuta in peisajul bucurestean inca de anul trecut, este situatia in zona Piata Romana, iar decorul si tematica te inspira. Marele sau atu este ca e o locatie all-seasons (are zona de interior, terasa, dar si un spatiu cu tavan rabatabil - pentru vremea "indecisa"), iar inca de la intrare (indiferent pe care o veti alege) veti constata ca a fost acordata foarte mare atentie detaliilor deco. Oriunde intorci privirea vei gasi obiecte, desene, culori care te duc cu gandul la calatorii si aventura, la vacanta sau concediu (dupa varsta).

Spre exemplu, in zona "Up-above" decorul este asigurat de o multime de baloane colorate cu aer cald, atarnate de tavan si o imensa busola. De asemenea pe pereti veti regasi harti, ceasuri si un panou cu maruntisuri din calatorii (vederi, bilete de metrou si de autobuz.

Cat despre terasa, e o oaza de verdeata in mijlocul agitatiei din oras. Sunt bancute si mese si scaune, hamace si balansoare, flori si cuiburi de pasarele (doar de decor), raftulete cu masinute si faruri. Ce mai, locul perfect in care sa sorbi dintr-o limonada cu menta si gheata.

La subsol este o sala cu jocuri, in care va puteti destinde in zilele ploioase sau geroase.

Inedite sunt meniurile, aduse intr-o valijoara, care te invita practic la calatorie, iar suporturile pe care sunt asezate farfuriile sunt imprimate sub forma unor vederi cu detalii despre diferite destinatii turistice. Afli o groaza de lucruri noi si iti vin si idei pentru urmatoarea destinatie de vacanta.

Preparatele sunt inspirate din bucataria traditionalo-turistica, de la tapasurile spaniole, la quesadilla mexicana, pastele italiene, burgarii americani sau pachetelele de primavara chinezesti.

Preturile sunt medii spre maricele, iar servirea un picut cam lenta, dar "take your time and enjoy the ride", pentru rar te poti bucura de o oaza de verdeata asa de colorata.

Journey Pub este localizat in: Str George Enescu nr 25, sector 1 (intre Piata Romana si Ateneu).


O alta locatie cu iz de calatorie sau mai bine zis o invitatie la calatoria cu trenul este Royal Express - locul pe care l-am descoperit de curand si experienta pe care imi doresc sa o impartasesc cu voi.

Daca la Journey Pub meniul vine in valiza, la Royal Express comanda se lanseaza si este adusa cu trenul...da! ati citit bine, cu trenul. In tot localul este amplasat un circuit de jucarie, cu sine, poduri, tuneluri, copacei, casute, iar trenuletele aduc comanda, se opresc exact la masa ta si asteapta sa ridici preaparatele. Peretii sunt zugraviti cu peisaje de munte, mare, orase, astfel incat atmosfera sa fie cat mai fidela realitatii.
Tot serviciul se face "din butoane", doar debarasarea si eventualele modificari aduc prezenta umana langa masa ta. Crezi ca e vorba despre un produs al imaginatiei mele? Ei bine...nu! Localul este situat la parterul Palatului Bragadiru.
Sistemul functioneaza foarte simplu: in dreptul fiecarei mese ai cateva butoane prin care chemi comanda, trimiti comanda si eliberezi trenul.Macarea este proaspata, preparata pe loc (ceea ce o face sa dureze un pic mai mult), dar este delicioasa si merita asteptarea, iar preturile sunt accesibile si evident sub preturile din centru.  Meniul il puteti consulta pe site-ul lor.


Sper ca v-am dat cateva idei pentru urmatoarea iesire in oras! Va astept (ca de fiecare data) cu impresi :) Voi ce alte locuri cu aceasta tematica stiti?

4 comments:

  1. OK atunci o să comand şi eu un berbecuţ la proţap să văd cum îl aduce trenuleţul ăla :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. nu cred ca au in meniu, dar l-ar putea aduce cu un vagon pentru busteni :))

      Delete
  2. Am fost in Journey si iti dau mare dreptate! E un loc superb, foarte frumos decorat si cu o servire foarte faina. Multumesc de recomandare!

    ReplyDelete