meniu

Sunday, October 4, 2015

Raftul de calatorie (16) - Drumuri de vis prin Europa

Atunci cand nu calatoresc, fac planuri de calatorie; imi aleg voluntar sau nu urmatoarea destinatie, ma "arunc" de diferite stradute (asa cum il arunci pe omuletul de la Google in varianta Street view) si imi imaginez "cum ar fi!". Iar visul cel mai frumos devine, de cele mai multe ori, urmatoarea destinatie. Sunt convinsa ca nu doar mie mi se intampla asa, ci tuturor celor pasionati sa descopere locuri noi, sa mearga pe urmele istoriei sau ale naturii, sa viseze cu ochii deschis la locurile minunate pe care le-ar putea vedea. Iar pentru acesti visatori, asez pe Raftul de Calatorie, cartea cu numarul 16: "Drumuri de vis prin Europa



Poate fi intimidant la prima vedere, pentru ca este un album masiv si cam greu de manevrat, insa (va asigur ca) este unul dintre cele mai frumos ilustrate albume de calatorie, si iti dezvaluie Europa si tot ce are ea mai frumos. Cartea este structurata pe 26 trasee spectaculoase, parcurgand continentul in lung si-n lat, traversand mai bine de 20 de tari: de la orasele pline de culoare si forfota, la castelele ale caror ziduri au scris pagini intregi de istorie, la peisajele natural care iti taie rasuflarea si multe altelel, pe care va las sa le descoperiti singuri. Ghidul se deschide cu Islanda, cea mai mare insula vulcanica din lume, apoi traseele ne poarta in Irlanda, tinutul celtilor, in Scotia, taramul farmecului salbatic, a clanurilor si a whisky-ului, traversand Alpii si centrul Europei, si ajungand in cele din urma Grecia, leaganul civilizatiei europene.

Dar "Drumuri de vis prin Europa" este mai mult decat o carte cu imagini fantastice. Este un ghid, iar ca orice carte practica, este imbogatit cu harti, explicatii si detalii necesare celor care doresc sa urmeze unul dintre traseele propuse (chiar si partial). Asadar, in paginile ei veti gasi detalii cu privire la lungimea traseului, informatii privind cea mai buna perioada pentru calatorie, orasele sau excursiile adiacente pe care le puteti face pe traseu.

Pentru cei care se asteapta la asta, va spun de pe acum ca, nu veti regasi detalii despre Romania. Din pacate, in cele 26 de trasee, nu i-au gasit locul cetatile medievale ale Transilvaniei, traditiile Maramuresului sau manastirile Moldovei, sau poate au fost puse la pastrare pentru o a doua editie a ghidului ce strabate Europa in lung si-n lat. Cartea insasi este o calatorie tocmai buna pentru visat la urmatoarea plimbare.

Lectura (si visare) placuta!

No comments:

Post a Comment