meniu

Wednesday, December 17, 2014

Goana dupa cadoul calatorului infocat. 10 idei (de cadou) bune oricand

A mai ramas o saptamana pana la Craciun, iar prin toate magazinele s-a dezlantuit o goana nebuna dupa cadoul ideal. Iar daca cel pentru care voi veti fi Mos Craciun este un pasionat al calatoriilor, misiunea voastra se complica un pic. 

Cum il poti surprinde pe prietenul sau membrul familiei tale, care an de an bate tara, Europa sau chiar globul in lung si in lat, care de fiecare data cand vorbiti la telefon e in aeroport, care si-a umplut wall-ul de pe Facebook de check-in-uri de prin cafenele, muzee si hoteluri de prin toate colturile lumii?

Asa ca m-am gandit sa-i dau o mana de ajutor Mos Craciunului din tine si am compus o mini lista de idei pentru calatorul infocat pe care vrei sa il cadorisesti. Sper sa te inspire acum, in pragul Sarbatorilor, dar si oricand pe parcursul anului (de onomastica, zi de nastere sau pur si simplu pentru ca iti este drag si merita).

Una din "inventiile" care pe mine m-a entuziasmat este Harta razuibila "Am fost acolo" . Ce poate fi mai frumos pentru un pasionat de calatorii, sa vezi cum, rand pe rand harta lumii isi schimba culoarea. E ca un bilet de loto mereu castigator, pentru ca sub fiecare pojghita aurie se ascund o sumedenie de amintiri, de locuri vizitate si de momente unice. Unde mai pui ca ai de ales intre doua variante, harta de perete (dimensiuni 81.9 x 58.2 cm), care va da cu siguranta tonul in camera oricarui "explorator" si varianta jurnal de calatorie "Am fost acolo" cu fise pentru fiecare continent/zona geografica si cu un caiet in care poti nota impresiile de calatorie sau ideile pe care vrei sa ti le amintesti acasa.


Cravate si papioane de la Urban Neckers
Cravata/papion  de la Urban Neckers -  De ce de la ei? Pentru ca nu au nimic de a face cu cravatele banale si sintetice facute la un stand care imprima si tricouri si cani, cu aceleasi mesaje obosite. La Urban Neckers nu vei gasi orice fel de cravate, ci unele cu un design original si inedit, din materiale de calitate. Design-ul specializat si creativ face trimitere la o varietate de teme, iar pentru prietenul tau plimbaret poti opta pentru modele ce te duc cu gandul la vacanta, calatorie si relaxare.

Toate cravatele sunt cusute manual din matase de calitate cu interferente de lana, iar modelul si detaliile, vor scoate orice tinuta din anonimat. Unde mai pui ca fiecare dintre ele vine insotita de un joc de cuvinte transformat intr-un nume sugestiv, pe care alaturi de amintirile din vacanta poti construi o intreaga poveste.

Ajutorul de nadejde pentru orice pasionat escapade in locatii turistice mai mult sau mai putin cunoscute sunt ghidurile de calatorie sau cartile inspirate de drumetii, calatorii si exploratori celebrii. Fie ca stiti care va fi urmatoarea locatie pe care doreste sa o viziteze sau vreti sa ii oferiti un dram de inspiratie Va puteti inspira din Raftul de Calatorie

Daca ghidurile de calatorie sunt un ajutor de nadejde, orice calator are nevoie si de un bagaj pe masura. Si cum calatoriile frecvente sporesc uzura trolerelor sau a gentilor de voiaj, nu cred sa fie vreun pasionat de calatorii care sa nu aprecieze un astfel de cadou. E recomandat sa faceti un pic de cercetare inainte, sa va asigurati ca au dimensiunile agreate de majoritatea companiile aeriene si sunt din materiale de calitate. Un accesoriu interesant din aceeasi gama este si Geanta de umar antifurt. E dotata cu multe multe buzunare, unele ascunse, astfel incat bani, documente, telefoane mobile, vor fi in siguranta. Cred ca e un cadou ideal, mai ales ca in varful de sezon aglomeratia din zoan obiectivelor turistice (indiferent de zona) este un "teren periculos". Better safe than sorry!

Pentru cei care colectioneaza magneti din locurile pe care le viziteaza, iar clasicul frigidere e deja mult prea aglomerat, o tabla magnetica poate fi extrem de utila, mai ales ca poate fi agatata in orice camera. Gasiti clasica varianta alba, dar cu putina cercetare sunt disponibile si variante colorate. Pe langa magneti pot fi intercalate vederi primite sau trimise din calatorii (eu inca mai fac "sportul" asta din cand in cand si alte amintiri din vacanta.
Si daca spuneam ca lista de cadouri este buna oricand, pentru aniversarea calatorului din grup un tort cu dedicatie speciala poate fi un cadou inedit. Am scotocit un pic internetul, si iata cateva din modelele care mi-au placut....pentru inspiratie.

Asadar, daca ai lasat cautarea cadoului ideal pe ultima suta de metri sau pur si simplu cauti un pic de inspiratie pentru un cadou mai altfel, sper ca ti-am fost de folos cu acest articol.

No comments:

Post a Comment