meniu

Tuesday, June 1, 2021

Romania (42): "Acolo unde se agață harta în cui" și retur - un traseul călătorscopic către și prin Maramureșul istoric

Harta traseului

A trecut multa vreme (poate nepermis de multă) de când nu am scris pe blog un articol despre călătoriile noastre și am primit nenumărate întrebări despre această "liniște", așa că e momentul să reluam poveștile de pe drum.

Să nu credeți că anul 2020 a fost lipsit de plimbări, însă ceea ce a lipsit a fost acel vibe de a scrie. Sper să reușesc să recuperăm repejor firul călătoriilor noastre și articolele să (re)devină inspirație pentru călătoriile voastre.

Traseul pe care l-am ales a fost (poate) cel mai lung pe care l-am făcut până acum în țară și a avut ca punct de pornire Bucureștiul, cu un prim popas la Cluj, apoi Satu-Mare (cu opriri în Carei și Baia Mare) cu destinație finală Maramureșul istoric, unde am fixat Ambasada Călătorscopică în Călinești, la frumoasa Căsuța din Susani, pentru ca mai apoi sa revenim spre casă prin Odorheiul Secuiesc.

1358 de km traseul continuu, dar mult mai mulți dacă ne uitam și la "buclele" ocolitoare ce ne-au înfrumusețat traseul, bucurat ochii și ne-au oferit experiențe de neuitat. 

Odată cu aceasta excursie am bifat și câteva dintre punctele de pe bucket-listul nostru și (evident) a deschis noi mile-stone-uri pe care ne dorim să le atingem cât mai curând. 
  • Revizitarea (de data aceasta pe îndelete) a Clujului;
  • Plimbarea cu mocanița de la Vișeul de Sus;
  • Un concediu în Maramureș;
  • Castelul Karoly din Carei;
Despre fiecare dintre ele, oamenii minunați pe care i-am întalnit și poveștile din spatele fiecarui obiectiv veți putea citi în articolele următoare :)

No comments:

Post a Comment