Cand spui Belgia, spui automat
ciocolata si spui
bere (ordinea depinde de preferinte si de starea de spirit), iar acest articol este, asa cum deja ati aflat din titlu despre "atractiile" culinare belgiene (si da, exista si alte preparate delicioase). Asadar, cu apetitul pregati, sa pornim la drum :)
Incepem cu un desert vedeta, adica "probably the best chocolate in the world" (parafrazandu-i pe danezii de la Carlsberg) - In Belgia gasesti o ciocolaterie sau un magazin care vinde (si) ciocolata la fiecare colt de strada, iar gama este extrem de variata, de forme, dar mai ales de arome, de la cea "banala" cu lapte, la diferite alune, nuci, fructe, bomboane, pana la combinatii exotice (cu piper, chilly, ceai verde), incat e foarte greu sa ii rezisti, iar mai apoi sa te decizi. Ingredientele traditionale ale ciocolatei belgiene sunt masa de cacao,
zaharul din trestie de zahar si 100% untul de cacao (acestuia din urma i se datoreaza savoarea ciocolatei belgiene). Restul tine de talentul si simtul producatorului, iar procesul este de cele mai multe ori unul mai degraba artizanal, decat industrial.