Sunday, February 28, 2016

Exercitiu de imaginatie (6) - Jocuri de concediu


Pe langa vizitat locuri noi, explorat stradute intortocheate si orasele cochete, sute de poze si mancaruri traditionale, calatoriile inseamna, in primul rand si inainte de toate, timp petrecut cu cei dragi - acel quality time alaturi de partenerii de calatorie, care transforma orice iesire in ceva magic si memorabil. Si daca ne gandim mai bine, tocmai aceste momente si acesti oameni sunt cei care definesc cu adevarat o vacanta, fie ea cat de scurta.

Pornind de la multe amintiri legate de aceste momente, a venit si ideea articolului de fata - o colectie de jocuri de care va puteti bucura in concedii, care va vor ajuta sa va deconectati de la activitatile de servici, care vor reactiva cunostintele de cultura generala si vor fi o inepuizabila sursa de momente hazli si amintiri placute de povestit peste ani. Asadar, pe langa clasicele jocuri de carti (macao, razboi, tabinet, septica, popa-prostu sau mai emancipatele rentz, canasta si whist), merita sa luati in calcul si:


Sunday, February 14, 2016

Romania (20) - Castelul Bran, o vizita cu multe surprize...placute

Daca Pelesul si Pelisorul au ramas in amintirile copilariei mele prin paupuceii cu care erai incaltat inainte de a pasi in resedinta de iarna a regilor Romaniei, Castelul Bran era acel castel rece, aproape pustiu si cumva neprimitor. A fost nevoie de o pauza de mai bine de 15 ani (pentru mine), de o retrocedare si reparatii, renovari si remobilari capitale, ca Branul sa isi recapete farmecul atat de cetate medievala, cat si de resedinta regala, de alta data. Acum e un mix fericit din ambele si o incantare pentru orice vizitator.

Saturday, February 6, 2016

Bucuresti (19) - Muzeul Theodor Aman

Intr-o dupa amiaza de vineri (din cele cu multe grade minus si munti de zapada pe trotoare) am simtit nevoia unei pauze de cultura; si cum ma aflam in zona Universitate, am luat-o la pas spre Muzeul Theodor Aman. Nu ma aflam la prima vizita, cu toate ca ultima data cand i-am trecut pragul a fost acum mai bine de 15 ani, iar memoria detaliilor nu ma prea ajuta. Stiam doar ca am mai fost si mi-a placut. 

Asadar, cu cateva franturi de amintiri in minte am pasit in mica curte a casei-muzeu. O doamna gardin m-a intampinat si mi-a indicat intrarea, anuntandu-ma ca d-na custode va veni imediat. Cu greu am reusit sa urc cele 5 trepte din fata cladirii, pentru ca erau acoperite de un strat generos de ghiata lucioasa si cristalina. Un pic de skill-uri alpinistice si am ajuns "in varf", pasesc in holisorul de la intrare, ma incalt cu papuceii de plastic si apoi parca intru intr-o alta lume: eleganta, dar totusi cu aer cald, de acasa.

Bucuresti (18) - Bucurestiul dincolo de centru...franturi din cartierul Berceni

sursa
Am mai spus-o, dar simt nevoia sa o repet - Bucurestiul, dincolo de gri si betoane poate fi un oras surprinzator. Si, cu toate ca este orasul m-am nascut si in care locuiesc, tot gasesc, cu fiecare plimbare pe care o fac, un coltisor de poveste. 

Bucurestiul (si nu ma refer aici doar la centrul vechi si zona istorica) e un oras care trebuie umblat si citit astfel incat sa ii descoperi farmecul si frumusetea; un oras cu multe straturi de praf, mizerie, delasare, indiferenta, sub care se ascund tacute bijuterii arhitecturale, povesti de dragoste nespuse, familii de boieri sau din contra mahalale cu rezonanta istorica si...poate chiar mai mult de atat.